КМЕТЪТ НА НЕСЕБЪР ОТКРИ ДЕВЕТИЯ НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „ЕСЕННИ ПАСАЖИ“

С изложба на „Дружеството на несебърските художници“ и Сдружение несебърски художници – „Несебър АРТ“ днес в Артиум център  започна деветото издание на националния фестивал „Есенни пасажи“ .

Той бе открит от кмета на община Несебър Николай Димитров. „Сега е моментът жителите и гостите на нашия град отново да усетят  вкуса на прясната риба, да се насладят на чара на Стария град и да се докоснат до обаянието на есенния Несебър. Вярвам, че всички, които решат да споделят с нас фестивала „Есенни пасажи“ ще бъдат заредени с прекрасни емоции и спомени.“ – каза кметът Димитров.


Експозицията съдържа творби на изтъкнати местни творци. Платната са тематично подбрани и разкриват прелестите на морето и града с тесните калдъръмени улички и многоцветния свят  на морските обитатели. В изложбата са подредени пластики, керамика, акварели и картини, изпълнени с масло. Гостите могат да разгледат и разположените в съседната зала  прекрасни картини от международния конкурс „Аз обичам Черно море“, който общината, съвместно с ОДК- Несебър и Министерството на образованието и науката, ежегодно организира.

Изложбата може да бъде посетена всеки ден между 10.00 и 18.00 часа до 15 ноември.

С това бе дадено началото на фестивала „Есенни пасажи“, който  Несебър и неговите гости очакват с нетърпение. Той е събитие, превърнало се в традиция,  популяризираща начина на живот на местните хора, техния бит и култура.

Фестивалът ще продължи до 23 октомври включително с множество прояви на местни и гостуващи изпълнители, забавни инициативи, прославящи рибарството и  рибните ястия и прожекции на видео материали, разкриващи тайните на подводните съкровища на Несебър.