КМЕТЪТ НА НЕСЕБЪР БЕ НАГРАДЕН С БЛАГОДАРСТВЕНА ГРАМОТА ОТ НАЦИОНАЛНИЯ СЪВЕТ НА БЧК

Кметът на Несебър Николай Димитров бе награден с благодарствена грамота от Националния съвет на БЧК. Отличието бе връчено от акад. Христо Григоров – председател на червенокръстката организация, по време на среща в старото кметство в града на ЮНЕСКО.

„Анализирайки активността на  структурата на БЧК в Несебър, анализирайки помощта, която тя получава от общината, Националният съвет на БЧК реши да отличи кмета на Несебър Николай Димитров.“, заяви акад. Христо Григоров.

Жестът на уважение и признателност към градоначалника е „за безрезервната подкрепа и личната съпричастност към хуманитарните каузи и към благотворителните инициативи на Българския червен кръст в помощ на уязвими общности“.

„Приемам тази благодарствена грамота от името на всички доброволци с големи сърца, които неуморно и всеотдайно работят за благотворителни каузи без да жалят време и енергия.“, подчерта  кметът Николай Димитров и допълни, че Община Несебър винаги  е подкрепяла инициативи на местната структура на БЧК в помощ на уязвимите и нуждаещите се. Градоначалникът заяви, че организацията на червенокръсците в Несебър е  символ на човешката взаимопомощ, надежда и упование за хората в тежки моменти. Той бе категоричен, че доброто и доброволчеството трябва да се насърчават.

Виолета Радева, директор на БЧК-Бургас, изрази задоволство, че в Несебър от години има изключително добър модел на сътрудничество между Общинската администрация и местната структура на червенокръстците и благодари на кмета за синхрона, който двете институции имат.

„Ние от Местната структура на БЧК винаги сме намирили разбиране и безрезервна подкрепа от кмета Николай Димитров и неговия екип и това ни дава възможност да помагаме своевременно и адекватно на страдащите и нуждаещите.“ , коментира Виолета Георгиева от БЧК-Несебър.

В края на срещата акад. Христо Григоров изрази още веднъж своята признателност към кмета за съпричастността към дейността на червенокръците, защото благодарение на нея БЧК-Несебър е силна, сплотена, обединена и единна. „Заедно вие сте свършили огромен обем работа в полза на хората.“, заключи той.

БЧК-Несебър е организация, която е  добре позната в Несебър. Тя е упора на всички нуждаещи се граждани от цялата община.  Със своята неуморна дейност, е доказала, че е незаменим партньор в осъществяване на социалната политика на общината в подкрепа на уязвимите. Членовете на организацията са едни от най-активните в осъществяване на доброволческа дейност на територията на общината и в България. Благодарение на тяхната всеотдайност са осъществени множество акции не само за граждани на Община Несебър, но и за хора и институции от цялата страна.

Заради цялостната си дейност БЧК-Несебър са няколко пъти национални лидери в хуманитарната дейност, а тяхната работа е  пример за червенокръстците в страната.