Уважаеми учители и ученици, просветни и културни дейци,

Уважаеми съграждани,

Поздравявам Ви с най-светлия, най-съкровения и най-български празник, празникът на духовността, просветата и културата – 24 май. Това е ден, в който се прекланяме пред нашите свещени букви и техните създатели  – светите братя Кирил и Методий.  Ден, в който засвидетелстваме нашата почит и дълбока признателност към делото на  равноапостолите, променило духовната и културна история на България, Европа и света.

В днешния светъл празник, когато с гордост и радост общуваме помежду си на български език, нека не забравяме, че благодарение на родното слово сме оцелели през вековете и сме се съхранили като народ, въпреки тежките изпитания, пред които ни е изправяла съдбата. Благодарение на „книжовността, таз сила нова“ ние сами градим бъдещето си и вървим напред към желаните „светли бъднини”.   Жаждата за просвета, за нови знания, за духовно възвисяване винаги ни е съпътствала и ние тласкала към нови хоризонти и нови върхове.

Използвам този хубав празник, за да споделя, че съм изключително горд с успехите на несебърските ученици, учители, културни дейци – всички, които създавате културния имидж на града ни и прославяте името на Несебър.
В този светъл ден се обръщам към всички Вас като Ви пожелавам здраве, творчески устрем и нека никога да не спира жаждата Ви за духовно възвисяване!

Честит празник на всички хора на духа!
Честит празник на всички жители на Община Несебър!