Уважаеми съграждани и гости на града,

Приемете моите най-искрени поздравления по случай празника Успение на Пресвета Богородица – 15 август! Празникът, който честваме с особена почит и уважение като Деня на Несебър, от няколко години насам отбелязваме със събития, достойни за името му на българска и световна ценност.

На днешната дата ние – гражданите на Несебър, с право можем да се гордеем с просперитета си, който всички с общи усилия, воля и дързост постигнахме за десетилетия съвместна работа. Приемствеността и последователността, с която вече няколко поколения работим в името на нашия град, го превърнаха в най-ярката перла от огърлицата на Българското Черноморие и визитна картичка на страната ни пред света.

15 август е ден, свят за християнската вяра, а за всички,  благословени с името на Дева Мария, е особено специален и възторжен. Използвам хубавия повод, за да поднеса своите благопожелания към имениците и нека празникът им е споделен с близки до сърцето им.

Уважаеми съграждани и гости на града пожелавам Ви здраве, дълголетие и щастие, и нека Божията майка бди над нас и ни закриля!

С уважение:

Николай Димитров

Кмет на Община Несебър