КМЕТЪТ НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР И КМЕТЪТ НА ГРАД СВЕТИ ВЛАС ПРОВЕРИХА СЪСТОЯНИЕТО НА ПЪТНАТА ИНФРАСТРУКТУРА В НАСЕЛЕНОТО МЯСТО

Кметът на Община Несебър Николай Димитров  посети Свети Влас и  заедно с Иван Николов, кмет на града, провериха състоянието на пътната инфраструктура в курорта, включваща уличните платна, тротоарните настилки и зелените зони. Предмет на разговор бе и градският стадион, за който в момента тече процедура по избор на нов изпълнител за довършване на обекта. Строителството бе забавено по независещи от Община Несебър причини. То ще продължи след определяне на изпълнител. Кметовете обсъдиха безопасността на обекта и допълнителните възможности за ограничаване на достъпа на деца до него.

Разгледани бяха и общинските детски площадки на територията на Свети Влас и бе констатирано, че са в добро техническо и експлоатационно състояние. На срещата присъства и инж. Динко Войнов – началник на отдел „Инвестиционно планиране, строителство и режими по организация на движението“,  чиято експертна оценка е водеща при вземане на решения за провеждане на ремонтно-поддържащи дейности.

Бяха набелязани участъци от пътната инфраструктура, за които е необходим ремонт. Предстои и лятното зацветяването на зелените площи. Всичко това е част от политиката на общината за постигане на привлекателна жизнена среда както за жителите на Свети Влас, така и за гостите на курорта.

Община Несебър е в процес на проучване и проектиране на подходящ терен за изграждане на комбинирано игрище за мини футбол и баскетбол, което да задоволи нуждите на подрастващите от спорт и физическа активност.

В строителната програма на Община Несебър ежегодно се залагат средства за ремонт на сгради – публична общинска собственост, поддръжка на зелените площи и пътната инфраструктурата. Финанси са предвидени за всички съставни селища.