Независимият кандидат за кмет Николай Димитров бе посрещнат сърдечно в село Гюльовца и получи подкрепа от присъстващите

Независимият кандидат за кмет на Несебър Николай Димитров се срещна с жителите на село Гюльовца в читалище „Светлина – 1928“, а посещението е част от предизборната му кампания. Акцент в срещата бе процесът на разпределяне на средствата от бюджета. Николай Димитров и пред жителите на Гюльовца подчерта, че всички съставни селища получават средства  на базата на предложения, подадена от кметовете по места за приоритетни обекти, съобразени с рамката на бюджета, и след одобрение от общински съвет.

Независимият кандидат за кмет говори за отговорната социална политика, водена през последните десетина година от Община Несебър, в която грижа и внимание има за всяка една възрастова група, включително и за хората в нужда и жители със здравословни проблеми. Той разясни още, че от общинския бюджет се субсидират читалища, пенсионерски клубове, субсидират се детските градини, училищата и др.

Николай Димитров обърна внимание на изпълнените обекти за селото през последните години като мостово съоръжение над река Бяла към гробищен парк 2, почистване на р. Бяла, асфалтиране на улиците „Стамат Икономов”, „М. Палаузов”, „Н.Вапцаров”, ремонт на ограда в гробищен парк.

„Предният програмен период, когато общините можеха да бъдат бенефициенти и да ползват средствата по европрограмите, ние разработихме един идеен проект за канализация на Гюльовца и Оризаре – довеждащи и отвеждащи колектори с локална пречиствателна станция, за да кандидатстваме за финансиране. След 2014 година обаче, в новия програмен период, изискванията по програмите се промениха, като бенефициенти (ползватели) вече са ВиК – дружествата. Ето защо заложихме този проект в генералния план на ВиК – асоциацията за следващия програмен период, когато ще се кандидатства за финансиране на тези проекти”, заяви Николай Димитров и показа извадка от плана на същата асоциация.

Сред новите идеи за Гюльовца, на които кандидат-кметът обърна внимание, е изграждането на пристройка за физкултурен салон към ОУ „Св.Св. Кирил и Методий”. Предвижда се модернизация и на детската градина в селото – основен ремонт и пристройка за физкултурен салон.

Николай Димитров запозна жителите на селото и с новите идеи за съседните населени места. След това им благодари за вниманието и присъствието им, въпреки проливния дъжд в часа на срещата. Той им препоръча, когато гласуват да избират мъдро, така че после да могат да разчитат на тези, които са назначили да управляват общината.

„Гюльовца стана по-добро място за живеене, виждам, че можете да си подбирате екипа и да решавате проблемите на населените места, ето защо аз пак ще гласувам за вас.”, заяви жител на селото и изрази увереност, че Николай Димитров ще продължи и за напред да се грижи за всички съставни селища.

Независимият кандидат за кмет благодари за добрите думи, благодари и на своя екип за неуморния труд и заяви готовност да работи за  развитието на общината, защото за успеха са важни целите!

 

Николай Димитров е независим кандидат-кмет, той е под № 69 в бюлетината.