Николай Димитров отчете свършената работа и представи новите си идеи в Свети Влас

Независимият кандидат за кмет Николай Димитров проведе втората среща от своята предизборна кампания с жители на град Свети Влас в конферентната зала в кметството. След като благодари на присъстващите за вниманието, той разясни, че разпределянето на средствата от бюджета на Община Несебър винаги се извършва след сериоз­но проучване на нуждите на всяко селище и определяне на приоритетите за всяка дейност. „Всяка година в Община Несебър до края на месец ноември всички кметове на съставни селища дават своите предложения за следващата година, които да бъдат включени в капиталовата програма на общината. След това тези предложения се обсъждат в комисии, в които – забележете,  присъстват общински съветници. Изненадам съм от появилите се твърдения, че някъде по населените места не се дават средства, или пък, че тези средства са занижени. Бюджетът на Община Несебър, включително строителната и капиталова програма, се гласува и приема от общинския съвет. Държа да уточня, че съветници от Свети Влас присъстват във всички комисии.”, подчерта Николай Димитров и разясни, че всички съставни селища получават средства  на базата на предложения, подадени от кметовете по места за приоритетни обекти – строителни и ремонтни дейности, обекти за проектиране и разходи свързани с капиталовата програма, съобразени с рамката на бюджета. „Имало е моменти, когато бюджетът на Свети Влас е бил по-голям от този на Несебър – например при изграждане на важни за града и жителите обекти като Здравната къща, Културния дом, двулентовия път от Слънчев бряг  и др.”, обоснова се Николай Димитров. Той информира още, че всички празници в съставните селища, включително и в Свети Влас, се плащат от общината  – от бюджета, определен за културни събития. В края на разяснението как се разпределят средства, Николай Димитров заяви, че от 2009 до 2019 година в Свети Влас са инвестирани над 18 млн. лв.

Независимият кандидат за кмет информира, че „тази и през изминалата година настоявахме да се запазят средствата, които бяха нужни, за да се изработи подробният устройствен план за улична регулация на с.о. Инцараки”. Той разясни, че след като изтече срокът за подаване и разглеждане на жалби и преработеният план се одобри  от Общински съвет, се обявява в Държавен вестник и след това може да се започне с проектирането на улиците и осветлението в Инцараки.

Николай Димитров информира местните жители и за извършените дейности от Община Несебър през изминалите 4 години за Свети Влас: изграждане на две детски площадки, асфалтиране на улиците „Стара планина” и „Кирил и Методий”, ремонт на кръгово кръстовище в центъра, осветление на ул. „Лазур”, ул. „Крайбрежна” и ул. „Сирена”, реконструкция на улично осветление по ул. „Св. Власий”, реконструкция на улично осветление – участък от кръстовище на ул. „Роза” и ул. „Св. Власий”, кръстовище ул. „Люляк” и ул. „Св. Власий” , изграждане на ново улично осветление на ул. „Морска”, реконструкция на тротоари на ул. „Морска” и на ул. „Лазур”, временно ел. захранване на гробищен парк, изграждане на две класни стаи, надстройка на втори етаж  в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”.

Внимание бе отделено и на изграждане на футболно игрище в спортно- рекреационен парк, което от 2018 г. общината вече изпълнява. Николай Димитров подробно разясни трудностите и перипетиите около старта на този обект, като информира, че тази година средствата, които са били заделени за него са актуализирани с още 350 хил.лв. Той изрази увереност, че в най-кратки срокове ще бъде изпълнен този мащабен проект, като още следващата година, ще се довърши игрището и ще може да се ползва. Николай Димитров бе категоричен, че една такава придобивка неминуемо ще повиши имиджа на града, където ще могат да се играят официални футболни срещи на аматьорско ниво.

Отчитайки свършеното, Николай Димитров информира още, че  в момента се изгражда ново  осветление по улиците „Вая „ и „Ясен“  в Свети Влас. В най –скоро време ще започне поставянето на осветителни тела и по пътя, свързващ града с к.к „Елените“. Предвидено е  издигането на 56 бр. стоманени хексагонални прахо – и влагозащитени стълбове, снабдени с  енергоспестяващи лед крушки, с височина 8 метра.

Сред новите идеи, които са в програмата на Николай Димитров, е разширението на ул. „Св. Власий”, както и  детската градина, която ще бъде изградена в кв. „Русалка”.  Детското заведение ще е с 2 яслени групи и 4 групи за деца от 3 до 7 години. Предвижда се разгърната застроена площ  да е 3976 м2, като това ще е, може би, една от най-големите детски градини на територията на Община Несебър. Работният проект е готов  и е в процес на одобряване и  издаване на строително разрешение.

Темата за създаване на синя зона в града също бе обсъдена на срещата с жителите на Свети Влас.

Николай Димитров информира присъстващите и за новите идеи, които има в по-големите населени места. Основната идея е да се подобри стандарта на живот на всички съставни селища в общината, защото за успеха са важни целите.

Николай Димитров е независим кандидат-кмет, той е под № 69 в бюлетината.