НЕСЕБЪРСКОТО УЧИЛИЩЕ ПОСРЕЩНА СВОИТЕ УЧЕНИЦИ С ИЗЦЯЛО РЕНОВИРАНА БАЗА

Днес в най-голямото и от тази година иновативно училище на Община Несебър –СУ „Любен Каравелов“ кметът Николай Димитров обяви началото на новата учебна година. Пред морето от развълнувани деца и родители, кметът окуражи и насърчи преподаватели и ученици по пътя им през един успешен  учебен сезон и потвърди ангажимента на местната власт към училищните институции.

Събитието бе съпроводено с тържествено откриване на изцяло обновената база на образователната институция. След края на учебната година, Община Несебър започна изпълнението по проект „Реконструкция, ремонт, оборудване и обзавеждане на СУ „Любен Каравелов“ – гр. Несебър“, финансиран по подмярка 7.2 от „Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г.” По време на лятната ваканция бе извършен ремонт на покрива на училището, полагане на топлоизолация по фасадите, подмяна на дограма, ремонт на спортните площадки – изграждане на две баскетболни игрища с тартанова настилка, хандбално игрище с нова настилка от изкуствена трева и врати за хандбал или мини футбол, волейболно игрище с тартанова настилка, полагане на тартанова настилка върху атлетическа писта, монтиране на подвижни светофари за обучение на деца с автономно захранване, изграждане на комбинирана мултифункционална тренировъчна конструкция за стрийт фитнес, монтаж на 3 броя тенис-маси за външно ползване и поставяне на трибуни. Всичко това  се извърши чрез безвъзмездна финансова помощ, предоставена чрез Европейският земеделски фонд за развитие на селските райони и национално съфинансиране. Така за новата учебна  година   най-голямото училище на територията на Община Несебър  посреща своите възпитаници с един обновен и модерен облик. Отпуснатите средства са на стойност   1 681 000 лв. без ДДС.

В словото си по случай откриването на реновираното училище кметът г-н Димитров призова децата към грижа и опазване на училищното имущество и новите спортни съоръжения. Кметът информира, че е подготвен проект за саниране и модернизация и на сградата на филиала на СУ „Любен Каравелов“ в Стария Несебър.

Денят ще се запомни и с откриването на бюст паметник на патрона на училището, класикът на българската литература и революционер Любен Каравелов.

Традиционно поздравително слово към ученици, учители и родители изказа Тодорка Желязкова – директор на несебърското училище, а отец Арсений,  свещенослужител към храма „Св. Успение Богородично“ се помоли за благословение на всички присъстващи.