СТРОИТЕЛНО – РЕМОНТНИТЕ ДЕЙНОСТИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА НЕСЕБЪР ПРОДЪЛЖАВАТ

Вчера кметът на общината Николай Димитров направи инспекция на текущите ремонтно-строителни дейности на няколко обекта на територията на Несебър. Обиколката включваше  както проверки по улица „Хан Крум“ в новата част на града,  така и южната крайбрежна алея и улиците „Иван Асен II” и „Гларус“ в стария Несебър.

Ремонтните дейности по улица „Хан Крум“ предшестват началото на реконструкцията на кръговото кръстовище за Слънчев бряг. Това съоръжение е „входната врата“ към Несебър и промяната на неговия облик ще допринесе за една по-завършена визия на града. Ремонтите на кръговото кръстовище и ул.“Хан Крум“ изпълняват  концепцията на Община Несебър за оформяне на широк градски център – зона със завършена инфраструктура и европейски облик.

Ремонтите по улица „Хан Крум“ започнаха през декември с подмяна на уличното осветление. В момента текат дейности, предшестващи полагането на нови тротоарни плочки и бордюри. Паралелно с това се полага и съпътстваща инфраструктура, предназначена  да подсигури  захранването  на новите осветителни тела, който ще бъдат монтирани двустранно в буферната зона към стария Несебър.

Извършват се и строително-ремонтни дейности по подпорната стена на улицата и двата стълбищни подхода към нея – откъм ул. „Зорница“ и ул. „Св. Св. Кирил и Методий“. Към реконструираната стена ще се положат няколко реда паваж и предпазни бордюри. Подпорното съоръжение ще бъде завършено с каменна облицовка. Ремонтите се налагат от съображения за сигурността както  на водачите на МПС, така и на пешеходците.

Подмяната на ВиК мрежата по ул. „Христо Ботев“ завърши и тя вече е отворена за движение. Предстои подмяна на бордюри, тротоарна настилка, осветителни тела и цялостно преасфалтиране. Улицата ще остане еднопосочна, според утвърдената за града схема на движение.

Проверката на кмета  г-н Димитров включваше и  няколко обекта в стария Несебър. По улица „Иван Асен II“ текат дейности по пренареждане на калдъръмената настилка, които ще обхванат и ул. „Гларус“.  Установено бе, че поредния етап от полагане на гранитен паваж по южната алея  до началото на голямата буна, е приключил.

Предвижда се всички ремонтно-строителни дейности  да бъдат завършени в определените срокове.