КМЕТЪТ НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР ПОДКРЕПИ НОВА БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИНИЦИАТИВА

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР ПОДКРЕПИ НОВА БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИНИЦИАТИВА

Мащабна благотворителна акция под наименованието „Море от капачки за Сами” стартира в Община Несебър. Тя ще прерасне в инициатива „Коледа за Сами и приятели”.

Благородната идея цели да се помогне на деца със заболявания в лечението и рехабилитацията им. Старт на инициативата даде Сдружението на творците и занаятчиите. Kутии във формата на сърца, лично осигурени от кмета на общината Николай Димитров, бяха поставени в различни населени места. Сърцата са израз на обществената съпричастност в усилията да се помогне, като се събират капачки, които ще се предадат на фирма, а събраните средства ще бъдат предадени на семейства на децата с увреждания. Основен инициатор на акцията е Надежда Трифонова – председател на Сдружението на творците и занаятчиите в Несебър.

Своята подкрепа за каузата изрази кметът на Община Несебър Николай Димитров. В присъствието на много жители и представители на образователни, обществени и социални структури , както и кметът на Равда, г-н Андон Бакалов , градоначалникът увери, че тази инициатива няма да е еднократна. Тя ще се развие и ще прерасне в активна благотворителност чрез Коледния базар на общината. Кметът призова проявите на милосърдие и щедрост да не са кампанийни , а да продължават през цялата година. Г-н Димитров увери, че такива прояви обединяват и мотивират обществото към общи усилия в хуманни каузи.

Обзор също се включи в кампанията. В центъра на града бе поставена кутия с формата на сърце, в която кметът Христо Янев, много граждани и официални лица, предствители на местни организации, майки и деца поставиха предварително събрани капачки. Инициативата на общината „Море от капачки за Сами” в гр.Обзор, бе осъществена чрез Красимира Тодорова – директор на Дирекция „Здравеопазване, образование и хуманитарни дейности“ и Елена Деребеева – началник на Управление „Социални грижи и услуги“.

Сърце бе поставено и в двор на сградата на Общинския център на занаятите в Несебър, където най- малките ученици също се включиха в инициативата. Предстои сърца да се монтират в Св. Влас и в Слънчев бряг.

Акцията „Море от капачки за Сами“ стартира от месец ноември и е за период от една година.