КМЕТЪТ НА НЕСЕБЪР НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ С ПЛАКЕТ ЗА ЗАСЛУГИ КЪМ БЧК

кметът несебър с плакет БЧК

Общинското подразделение на БЧК – Несебър проведе своята годишна отчетна сесия в залата на Демонстрационния център на занаятите.На тази среща кметът на Несебър Николай Димитров получи плакет за заслуги към дейността на Българския червен кръст. Наградата бе връчена от директора на Oбластния съвет на организацията, г-жа Виолета Радева.

В кратко изказване кметът благодари за признанието и подчерта заслугите и ролята на доброволците-червенокръстци, тяхната съпричастност и всеотдайност в благородната и хуманна кауза в служба на хората.

Заедно с отчетната сесия се състоя и работна среща с областното ръководство на организацията. Тази година българският червения кръст чества своя сто и четиридесети юбилей и това даде повод на директорката на Областния съвет на БЧК – Виолета Радева да благодари на ръководството на Община Несебър за неизменната подкрепа, дългогодишното партньорство и изключителния принос към каузата на червения кръст.

Наградени в дейността на БЧК като първенци на национално ниво бяха Недялка Илиева – председател на общинското звено на организацията, Виолета Чаушева – секретар и Калина Наумова – доброволец.

Активистите на БЧК получиха приветствия от кмета Николай Димитров и от директора на дирекция „Здравеопазване, образование и хуманитарни дейности“, Красимира Тодорова.

Виолета Чаушева прочете доклад за годишната дейност на местното звено, протоколната тетрадка и счетоводните документи.