ДВЕ НОВИ ПРИДОБИВКИ ЗА ОБЗОР

Днес кметът на Община Несебър Николай Димитров, председателят на общинския съвет Румен Кулев и Христо Янев – кмет на Обзор, откриха два нови обекта.

По предложение на родители и ръководството на ДГ „Обзорче“-гр Обзор, общината монтира ново съоръжение за игра и спорт в двора на детското заведение.

В кратко поздравително слово кметът подчерта, че в следствие на дългогодишната и последователната политика, в образованието и социалната сфери, материалната база на голяма част от общинските детски градини и училища е достигнала завидни за страната ни нива. Това ни задължава още повече да се грижим и пазим, придобитото с общи усилия и средства имущество.

Вторият обект е в непосредствена близост с улица „Стара планина“ в Обзор. В района на улицата от години протичаха свлачищни процеси, които в следствие на предприети укрепителни мерки, чрез вложени стоманено- бетонни елементи – са прекратени.

В озеленената площ по дължината на улицата беше монтиран светещ надпис с името на града „ОБЗОР“. Идеята за цветната атракция бе на Дамски клуб „Монро“, като финансирането бе осъществено с общински средства. Представителки на клуба благодариха за доброто сътрудничество с местната власт, следствие на което се реализират редица инициативи.

Кметът Николай Димитров поздрави присъстващите и ги увери, че както и до сега, общината ще работи в диалог с местните граждански структури, защото всяко подобрение на градската инфраструктура прави Обзор все по-атрактивен за многобройните наши и чужди туристи. Реализацията на такива инициативи са не просто придобивка за Обзор, те са имиджоопределящи за цялата Община Несебър. Приветствия към присъстващите отправиха също председателят на Общински съвет- Несебър Румен Кулев и Христо Янев- кмет на Обзор.