СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ, УВАЖАЕМИ ГОСТИ НА ГРАДА,

Днес отбелязваме един от най-големите празници в християнския календар – Успение на Пресвета Богородица. Празникът на Божията майка честваме с особена почит в Несебър, защото Светата Дева е закрилница на града и семействата ни – носителка на благост и милост за всички нас.

15 август през последните няколко години се превърна в духовно и културно събитие със силен емоционален заряд – събитие, което обединява хората около идеята за споделени, смислени и изпълнени с положителни моменти дни, в които християнските и общочовешките ценности, мъдростта и мира са поставени в центъра на представите за пълноценен живот.
На този ден ние – гражданите на Несебър с право можем да се гордеем с развитието и просперитета, който всички с общи усилия, воля и дързост постигнахме за десетилетия съвместна работа. Приемствеността и последователността, с която вече няколко поколения работим в името на Несебър, дават своите плодове.
В днешния празничен ден Ви поздравявам и Ви пожелавам здраве, дълголетие и щастие и нека Божията майка бди над нас и благославя добрите ни дела.
Честит празник!

НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ
КМЕТ НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР