Кметът на Несебър връчи дипломи за средно образование на зрелостниците

Кметът на Несебър връчи дипломи за средно образование на зрелостниците

В първия ден на лятото на стилна церемония, състояла се в заседателната зала на СУ ”Любен Каравелов” кметът на Несебър Николай Димитров връчи дипломите за завършено средно образование на зрелостниците от Випуск 2018 с класен ръководител д-р Недялка Попова. Градоначалникът пожела на всички да бъдат щастливи, здрави и отговорни, да продължат достойно по своя път, да следват своите планове и мечти и им препоръча да не спират да се учат и да се образоват.

В своето обръщение към присъстващите директорът на училището Тодорка Станелова изрази задоволство от факта, че всички допуснати до държавните зрелостни изпити са се дипломирали успешно с добри, много добри и отлични резултати. Тя пожела успешна реализация в живота на випускниците и припомни високите постижения на дванадесетокласниците на държавните зрелостни изпити, плод на упорития съвместен труд на ученици и учители. Много добри са резултатите от задължителната матура по български език и литература, където се явиха 28 ученика. На втория задължителен държавен зрелостен изпит най-много ученици се явиха по английски език – 17. Четирима от тях – Александра Досева, Константин Николов, Петър Златинов и Щилян Казаков са с оценка отличен 6.00, други девет са с отлични оценки. Много добри са резултатите по биология и здравно образование и география и икономика, където се явиха по трима ученика, по руски език и история и цивилизации – по двама ученика и един ученик по математика.

С отличен успех – 5.86 приключи средното си образование Василена Тонева Куминкова , както и Синди Живкова Едрева, с успех 5.71. Успешно се дипломираха и гражданите на Руската федерация София Макеева, Глеб Мяленко и Юрис Джованов.

На церемонията стана известно, че зрелостниците от Випуск 2018 на СУ”Любен Каравелов” – Несебър предпочитат да продължат образованието си в български висши учебни заведения.