Кметът на Несебър връчи почетен плакет на Христиана Петкова за европейската й титла по карате

Кметът на Несебър Николай Димитров връчи почетен плакет и грамота на Христиана Петкова от СК „Бушидо“, която преди броени дни се окичи с европейска титла на провелия се шампионат по карате киокушин/шинкиокушин за кадети в Полша. Същите отличия получи и нейният треньор сенсей Христо Терзиев.

За постигнатия голям успех и прославянето Несебър и България градоначалникът благодари лично на младата състезателка на среща, състояла се в кабинета му. Той благодари и на треньора  Христо Терзиев за всеотдайната му работа с децата на Несебър в СК „Бушидо“. В непринуден разговор малко преди връчването на отличията стана ясно, че до титлата се е стигнало след много тренировки, отдаденост, упоритост, хъс и желание за победа.

Кметът Николай Димитров пожела на Христиана Петкова  да продължава да трупа успехи и то не само като състезател на СК „Бушидо“, но и с  певческия си талант, който Християна развива в Общински детски комплекс –Несебър.

На срещата присъстваха майката на шампионката –Татяна Петкова,  и директорът на ОДК – Несебър Михаела Георгиева.

За младата състезателка шампионската титла е първият успех на най-високия европейски подиум. Качествата и усърдието, които демонстрира, са залог за успешно бъдеще, убедени са от СК „Бушидо“.

Високото отличие на Христиана ще й гарантира място сред най-добрите 10 спортисти, които по традиция Община Несебър ще отличи в края на годината.

 

http://www.bta.bg/bg/c/BO/id/1695821