Кметът на Несебър: Поддържаме високо ниво на международните си връзки

Над двеста участници се включиха в XII-я Международен Балкански образователен и научен конгрес, който тази година се проведе в Несебър. Събитието даде възможност на учените, експертите, педагозите да обсъдят най-значимите теми и въпроси в полето на съвременното образование.

Кметът на Несебър Николай Димитров даде старт на престижен семинар

По време на форума бяха изнесени над 150 доклада в целия спектър на образованието, сред които и два от гост-лектори от Русия и САЩ. Организатор на престижното събитие бе Педагогическият факултет на Тракийския университет в Стара Загора.

Специален гост на официалното откриване на конгреса бе кметът на Несебър Николай Димитров, който поздрави участниците. В словото си той подчерта, че общината посреща туристи от цял свят, особено през активния летен сезон и обърна внимание, че на нейна територия се намира единствения български град под егидата на ЮНЕСКО, известен със своето хилядолетно културно-историческото богатство.

Николай Димитров сподели, че Несебър поддържа на високо ниво международните си връзки с различни градове в Европа, като се спря конкретно на Одрин и Охрид, които имаха свои представители на конгреса.  На финала на приветствието си кметът обърна внимание на гостоприемството на морската община, и възможностите й за различни видове туризъм.

 

https://dariknews.bg/regioni/burgas/kmetyt-na-nesebyr-poddyrzhame-visoko-nivo-na-mezhdunarodnite-si-vryzki-2051759