Стипендия от 12 000 лв. за отличен успех връчи кметът на Несебър

Стипендия от 12 000 лв.

На тържествена церемония кметът на Несебър Николай Димитров връчи стипендия за отличен успех на дванадесетокласника от СУ „Любен Каравелов“ Мартин Иванов. Паричната помощ е в размер на 12 000 лв., съобщиха от пресцентъра на общината.
Мартин ще продължи образованието си в Техническия университет в София по специалността „Информационни технологии в индустрията“.
Градоначалникът е пожелал на отличника успех и го е уверил, че „няма невъзможни неща, само трябва да имаш положително мислене и мечта, която да следваш“. Николай Димитров е подчертал, че Община Несебър никога не е била безразлична към амбициозните млади хора.
Директорката на СУ „Любен Каравелов“ Тодорка Желязкова е изразила увереност, че Мартин ще развие потенциала си във висшето образование. В подкрепа на това тя е информирала, че той се е явил на изпити за повишаване на оценките и максимално е покрил знанията за шестици. „За мен това означава, че Мартин притежава голям хъс и сила, за да го направи, а това определено ще му помогне и за в бъдеще“, е споделила Тодорка Желязкова.
Кметът на Несебър е изразил надежда, че младите хора като Мартин след завършване на образованието си, ще се върнат тук и ще работят за развитието на общината.
Идеята на стипендията е да насърчи съревнованието между отличниците в общината, както и да помогне на най-добрия от тях да продължи образованието си в България или в престижен европейски или американски университет. Целта на паричното възнаграждение е повишаване нивото на образованието, както и повишаване на интереса на младите хора към училищата в Несебър, посочват от общината.

Източник: http://www.bta.bg/bg/c/BO/id/1622541