Старият Несебър се превърна от полуостров в „остров“ на изкуствата, заради третото издание на международен фестивал. В продължение на 5 дни Международният фестивал „Несебър-остров на изкуствата“ даде възможност на 400 участници от България, Беларус, Молдова, Полша, Русия и Украйна да покажат своите умения в танцовото и певческото изкуство на сцената на амфитеатъра, съобщиха от общината.
Форумът се проведе под патронажа на кмета на общината Николай Димитров. Кметът се срещна с ръководители на съставите в Старото кметство. „Това, което прави градът истински привлекателен и магичен, е атмосферата, която създавате всички вие, които ни посрещате с внимание, грижа и сърдечност. Чувстваме се като у дома си и като част от едно голямо семейство“, бяха част от думите на полските гости. Според кмета Николай Димитров добрият културен обмен затвърждава и добрите човешки взаимоотношения.
Един от най-емоционалните моменти от фестивала бе церемонията по награждаване на отличените и гала-концертът на лауреатите. Бяха раздадени множество награди.

http://www.bta.bg/bg/c/BO/id/1613959