Кметът на Несебър Николай Димитров: Посрещаме туристите с повишени мерки за сигурност и подобрена визия

Кметът на Несебър Николай Димитров

Подобрена визия на Община Несебър и повишени мерки за сигурност очакват туристите през това лято, стана ясно по време на традиционна работна среща относно предстоящия туристически сезон.

Кметът на Несебър Николай Димитров бе категоричен, че когато има комуникация и единодействие между всички институциите – община, полиция, прокуратура, хотелиери и др., резултатите са налице. Той даде и конкретен пример с подобряване облика на Слънчев бряг чрез събаряне на нелицеприятните и незаконни преместваеми обекти. Градоначалникът информира, че има около 230 констативни протоколи, 190 заповеди за премахване и над 180 премахнати незаконни преместваеми обекти. Той подчерта, че общинска администрация си изпълнява задълженията, произтичащи от промяната на Закона за устройство на територията от 2015 година и допълни:„Аз мисля, че доста работа свършиха колегите от отдел „Контрол върху строителството“, съвместно с полицията и прокуратурата. Този път отчитаме, че има институционалност, единодействие между институциите.“. Кметът на Несебър бе категоричен, че е важен общественият интерес и всеки, който иска да прави бизнес на територията на общината, въобще на територията на държавата, трябва да се съобразява с правилата и нормите.

Николай Димитров информира още, че непрекъснато се полагат грижи за подобряване на инфраструктурата на територията на цялата община Несебър, от миналата година е оптимизирано сметосъбирането, паркингите са на преференциални цени. Кметът на община Несебър Николай Димитров заяви готовността на местната власт да сътрудничи и помага във всеки един момент на турист, който е сигнализирал своевременно на своя туроператор за нередност. Градоначалникът отчете добра комуникация в ВиК и с ЕВН.

 

Източник: https://www.24chasa.bg/region/article/6225547