Кметът Николай Димитров е „Посланик на добротата „

 Източник: https://dariknews.bg/regioni/burgas/nesebyr-stava-chast-ot-zavinagi-s-nas-deca-pomagat-na-deca-2017-2014998 Кметът Николай Димитров

1120 лв. е сумата, събрана в Несебър по време на благотворителния концерт за подпомагане децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните си задължения служители от системата на МВР. Проявата, която препълни салона на читалище „Яна Лъскова“, бе под патронажа на кмета на общината Николай Димитров и се състоя с подкрепата на форум „Възможност за бъдеще“ – Варна, с директор Милена Михайлова.  Събитието е част от кампанията „Завинаги с нас – деца помагат на деца 2017“.

Кметът Николай Димитров е Посланик на добротата

Малко преди концертната част, Милена Михайлова, директор на форум „Възможност за бъдеще“, отправи благодарност към  всички присъстващи за  участието им в благородната кауза и “за добротата, която блика от цялата зала“. Тя информира, че за 2017 г. три от българските градове са застанали зад кампанията – Несебър, Стара Загора и Велинград. Целта и тази година е да се съберат средства за летен лагер на деца на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните си задължения служители от системата на МВР.  Милена Михайлова благодари още на община Несебър и  Мирела Ганчева – лице на кампанията за града, заради които концертът е факт. Тя не пропусна да информира присъстващите, че Мирела  е „фантастично дете“, което е направило възможен и концерт по същата линия във Велинград.

На финала на официалната част Милена Михайлова  обяви, че кметът на Несебър Николай Димитров е удостоен с грамота за доброта за съпричастността към кампанията.  От името на градоначалника  благодарност поднесе  Златин Чаушев, началник-отдел „Несебър –Световно наследство“. Грамоти за доброта получиха още обичаната от всички поп-певица Тони Димитрова, Мирела Ганчева, лице на кампанията за Несебър, Михаела Георгиева, директор на ОДК-Несебър, Златин Чаушев, началник-отдел „Несебър–Световно наследство“, Тодорка Желязкова, директор на СУ „Любен Каравелов“.

Преди да зарадва със своите вдъхновени изпълнения присъстващите в залата, обичаната поп-певица Тони Димитрова, която бе гост-звезда в проявата, определи събитието с благородна кауза  като „извор на надежда за всички, които имат нужда от този концерт. Надеждата, че доброто ще бъде повече от лошото.“ Голямата певица сподели още, че се включва в проявата с чувство на съпричастност. Тя бе категорична, че това няма да е последната инициатива, на която откликва.

В концерта заедно с Тони Димитрова взеха участие  ВГ „Морски звездички“, Школа за класически балет, ТС „Звезди“ при ОДК – Несебър; Клуб по спортни танци „Несебър“; ФФ „Незабравка“, Група за обработен фолклор „Славееви гласове“, Театрална група към студио „Таланти“ при СУ „Любен Каравелов“ – Несебър; Станислава Василева (от „Гласът на България“); ВИГ „Луминус“ при НЧ „Яна Лъскова“ и Обединена общинска школа по изкуствата – Несебър.

Кутиите за събиране на средства, за които отговаряха доброволци от младежкия БЧК към СУ „Любен Каравелов“ – Несебър, бяха разположени във фоайето на читалището, точно до благотворителна изложба с фотоси, дело на деца – лица на кампанията в Стара Загора. Трогателен жест на доброта  бе постъпката на малко дете, което пусна плик със стотинки, събирани старателно за благородната кауза.

Благотворителната проява, която се състоя в Несебър,  бе изпълнена не само с красотата на музиката и танците и завладяващата сила на словото, но и с искрена съпричастност и подкрепа към децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебния си дълг служители на МВР.